079 - 316 00 66 Offerte Binnenkijken Over ons

Oefenclub Bridge Zoetermeer

Opgericht in 2009

Elke maandagavond bridgen bij 2B-Home in Zoetermeer!

Vanaf september ook elke dinsdagavond bridgen bij 2B-Home in Zoetermeer!

Oefenclub Bridge Zoetermeer is in 2009 door 2B-Home opgericht in samenwerking met enkele vrijwillige docenten van Bridgeschool Zoetermeer en een aantal vrijwilligers met als doel cursisten en beginnende bridgers een mooie overgang te geven naar de reguliere (veelal gevorderden) bridgeverenigingen in Zoetermeer e.o. De Oefenclub Bridge Zoetermeer is lid van de Nederlandse Bridgebond en heeft rond de 70 leden.

Jaarlijkse contributie

Er wordt iedere week op maandagavond vanaf 19.30 uur gespeeld. Het hele jaar door, met uitzondering van de feestdagen! Vanaf dinsdag 11 september zal de Oefenclub voortaan op dinsdagavond spelen. De jaarlijkse contributie bedraagt € 82,50 per persoon en er is een eenmalig inschrijfgeld verschuldigd van € 20,00 per persoon.

Oefenspel

Heel leerzaam is het voorafgaande half uurtje van de speelavond (van 19.30 uur- 20.00 uur). Hierin wordt door de vrijwilligers van Oefenclub Bridgevereniging Zoetermeer een voor ieder gelijk spel uitgedeeld, geboden, vervolgens besproken, uitgespeeld volgens het juiste eindbod en op een projectiescherm erna nagespeeld. Een hele leerzame (en gezellige) start van iedere avond.

Wekelijkse wedstrijden

De wekelijkse wedstrijden worden in 2 lijnen gespeeld. Na zes weken wordt een competitieronde afgesloten en worden een aantal paren uit de B lijn gepromoveerd naar de A lijn en andersom. Zo komt je in alle lijnen steeds verschillende mensen tegen met verschillende capaciteiten. Op deze wijze komt men in alle lijnen continue verschillende ‘krachten’ tegen en dat maakt het oefenen van het spel aantrekkelijk. Nieuwe leden starten altijd in de onderste lijn en zullen natuurlijk ook kunnen promoveren.

Op de Oefenclub worden meestal 2- 3 spellen per ronde gespeeld. Na verloop van tijd kan dat worden uitgebreid naar 4 spellen. Dit is geen must want de spelsnelheid wordt pas in het eerste jaar ontwikkeld. In alle gevallen geldt dat het niet uitmaakt hoeveel spellen er worden gespeeld omdat het een Oefenclub betreft. Nakaarten is geen probleem bij ons.

Begeleiding

Wekelijks is er een zogenaamde 'vraagbaak' aanwezig waar je gedurende de hele avond (tijdens het spelen) onbeperkt vragen aan kunt stellen over biedingen of afpelsituaties. Heel leerzaam dus!

Deze 'oefen' bridgevereniging in Zoetermeer is een ‘passage’club en bedoeld om later laagdrempelig naar een bridgevereniging in Zoetermeer te kunnen overstappen. Dit overstappen gaat natuurlijk onder begeleiding. Verder is er gekozen voor het spelen van 5 rondes, elk een half uur, in plaats van de gebruikelijke 6 rondes. Dit schema zorgt voor een einde van een avond van rond 22.45 uur.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Englebert via telefoonnummer 06 - 53 31 88 56, met Ruth Smits of met 2B-Home via telefoonnummer 079 - 316 00 66 of het formulier in te vullen op onze website.

Waar mogen wij u mee helpen?

Aanhef *

Direct contact

De toplocatie in Zoetermeer voor trouwen, feesten, vergaderen en méér. Moderne en sfeervolle zalen voor groepen van 5 tot 500 personen. U organiseert het allemaal bij 2B-Home Event Centre.

079 - 316 00 66 Kom bij ons kijken

Dé locatie voor trouwen, feesten, vergaderen & méér!
079 - 316 00 66 contact