079 - 316 00 66 Offerte Binnenkijken Over ons

Leren bridgen bij Bridgeschool Zoetermeer!

Van beginner tot gevorderde

Al sinds 1995 is de Bridgeschool Zoetermeer gevestigd in het prachtige bridgecentrum 2B-Home. Met onze vakkundige en enthousiaste bridgedocenten en vrijwilligers heeft Bridgeschool Zoetermeer haar naam inmiddels gevestigd bij vele bridgecursisten in Zoetermeer en omstreken.

Bridgelessen volgen bij Bridgeschool Zoetermeer

Met bridgelessen en bridgecursussen op diverse doordeweekse middagen en avonden in kleine groepjes voorziet de Bridgeschool in een grote behoefte. Bridgen is zo’n leuke hobby die nooit verveeld! Bridgen is ideaal voor alleenstaanden (jong en oud) om zo nieuwe mensen te leren kennen, maar zeker ook voor partners of ouder-kind en leuk om samen te ondernemen. Het doet me zo veel genoegen om te merken hoe belangrijk onze inspanningen eigenlijk zijn en hoe sociaal- maatschappelijk we soms bezig zijn. Veel mensen kijken erg uit naar de wekelijkse (of dagelijkse) bridgemiddag of bridgeavond bij 2B-Home. We leren ze eerst bridgen en helpen ze op weg om een leuke bridgepartner te vinden. Dat gaat meestal vanzelf. Maar soms ook niet, of je hebt gewoon geen klik met die persoon. In dat geval proberen we altijd te bemiddelen of te switchen. Er zijn namelijk altijd wel mensen, die ook willen ruilen. Soms vanwege het karakter, soms vanwege het niveau verschil. Want ook dat is belangrijk dat het niveau een beetje gelijk blijft. Sommigen komen echt om competitie te spelen en zijn fanatiek. Maar ook veel (eigenlijk de meeste mensen) komen om een gezellige middag te hebben en willen recreatief bridgen. Met een praatje tussendoor en een beetje lachen als het kan.

Bridge voor beginners

De bridgelessen voor beginners zijn laagdrempelig en voor iedereen, die graag wil leren bridgen zonder enige of met een klein beetje bridge-ervaring. Je kunt je alleen of met partner inschrijven. De bridgelessen zijn geschikt voor alle leeftijden.

Vervolgcursus bridge

In aansluiting op deze cursus start de vervolgcursus of ook wel de ruitencursus: boekje 2. Tijdens deze cursus laat ik de mensen altijd gratis proeflid worden van onze oefenclub op de middag of avond. Na deze cursus kunnen ze lid worden van deze Oefenclub of doorstromen naar onze recreatieve en laagdrempelige bridgeclubs op de woensdag en donderdagmiddag.

Bijleren?

Wanneer de beginners een tijdje op weg zijn worden ze meestal gegrepen door het spel en beseffen ze dat ze eigenlijk nooit uitgeleerd raken. Voor deze groep biedt onze bridgeschool de harten en schoppencursus aan. Ook onze workshops worden uitstekend en enthousiast ontvangen!

Uit de wijde omgeving verschijnen er bridgers om te strijden voor een goede klassering​!

Gezellige avonden/ drives

Een aantal keer per jaar organiseer ik samen met mijn man en een aantal vrijwilligers gezellige bridgedrives. Zo hebben we op een zaterdag in het voorjaar en in het najaar de inmiddels beroemde voorjaarsdrive en najaarsdrive. Een hele dag bridgen verzorgt met een goede lunch en een hapje in de middag.

Bridgen op eigen niveau

Ook organiseren we een loterij om dit allemaal te kunnen bekostigen. De loterij wordt inmiddels al ervaren als een must, want de prijzen zijn altijd zo leuk. De sfeer is uiterst gemoedeijk bij deze drives hoewel er in de hogere lijnen echt wel op behoorlijk niveau gebridged wordt. Zo hadden we de afgelopen voorjaarsdrive een koppeltje bridgers binnen, die kwamen trainen voor het Nederlands kampioenschap. Hoe leuk was dat?! En ja, voor onze beginners hebben we een eigen lijn, zodat ze allemaal in hun eigen comfortzone mee kunnen doen!

De Spaanse avond

Binnenkort organiseer ik voor Bridgeclub Zoetermeer weer de Spaanse avond, bridgen in de bridgezaal, afgewisseld met tapas eten in de bar en op het terras. We hebben het er maar druk mee, maar de positieve woorden en bedankjes van gasten, die hier iedere week weer naar uit zien, doen zo veel goed dat ik er nog jaren mee door ga!

Groetjes, Ruth

Waar mogen wij u mee helpen?

Aanhef *

Direct contact

De toplocatie in Zoetermeer voor trouwen, feesten, vergaderen en méér. Moderne en sfeervolle zalen voor groepen van 5 tot 500 personen. U organiseert het allemaal bij 2B-Home Event Centre.

079 - 316 00 66 Kom bij ons kijken

Dé locatie voor trouwen, feesten, vergaderen & méér!
079 - 316 00 66 contact